mcculloughmulvinarchitects

Wood Quay Venue

The woodquay venue is multi functional conference space within the lower ground floor of the Dublin Civic Offices at woodquay. When Dublin Civic Offices were built in the 1970s, sections of the Viking City Walls were discovered on the site. Some of these were sealed into a double height basement room for 30 years.

The project creates a sequence of modern conference rooms within this volume by decisive intervention. The medieval wall is extended on its original line by a corridor, a hollowed-out space whose external dimension matches that of the old wall - solid become void. The rest of the architecture is made as an undulating timber wall and ceiling, folded up to fill the double height space and offer a view of the old wall from a new public entrance.

    • Awards: 
      • 2012 RIAI Awards - Best Cultural Building - Highly Commended
      • 2010 Opus Architecture and Construction Award
    Related Projects
    • Ballymun Church
      Ballymun Church
    • Cliffs of Moher Competition
      Cliffs of Moher Competition
    • Dún Laoghaire Rathdown County Hall - Civic Offices
      Dún Laoghaire Rathdown County Hall - Civic Offices
    • Murnau Town Hall, Bavaria
      Murnau Town Hall, Bavaria